Brownie (bez glutenu)
Potrzebujemy:
- 100 g mąki kokosowej.
- 3 jajka
- 100 g roztopionego masła.
- 50 ml mleka.
- 4 łyżki kakao
- 8 łyżek cukru (użyłam ksylotil).
- Kilka kostek gorzkiej czekolady.
Działamy:
- Wszystkie suche składniki łączymy ze sobą.
- W odrębnej misce łączymy wszystkie mokre składniki.
- Składniki suche łączymy z mokrymi. Mieszamy aby uzyskać jedną masę.
- Gotową masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pieczemy w temperaturze 180 C przez około 30 minut.
- Przed podaniem brownie (bez glutenu) polewamy rozpuszczoną czekoladą.
Jeżeli macie ochotę na równie smaczne ciasto czekoladowe, ale tym razem bez nabiału koniecznie zajrzyjcie poniżej:
https://bullsblood.pl/2019/08/28/czekoladowe-ciasto-z-malinami-bez-nabialu/
Enjoy!