Brownie (bez glutenu)

Brownie (bez glutenu)

Potrzebujemy:

  • 100 g mąki kokosowej.
  • 3 jajka
  • 100 g roztopionego masła.
  • 50 ml mleka.
  • 4 łyżki kakao
  • 8 łyżek cukru (użyłam ksylotil).
  • Kilka kostek gorzkiej czekolady.

Działamy:

  • Wszystkie suche składniki łączymy ze sobą.
  • W odrębnej misce łączymy wszystkie mokre składniki.
  • Składniki suche łączymy z mokrymi. Mieszamy aby uzyskać jedną masę.
  • Gotową masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Pieczemy w temperaturze 180 C przez około 30 minut.
  • Przed podaniem brownie (bez glutenu) polewamy rozpuszczoną czekoladą.

Jeżeli macie ochotę na równie smaczne ciasto czekoladowe, ale tym razem bez nabiału koniecznie zajrzyjcie poniżej:
https://bullsblood.pl/2019/08/28/czekoladowe-ciasto-z-malinami-bez-nabialu/

Enjoy!

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Podobne posty

Omlet z warzywami i kozim serem.

Omlet z warzywami i kozim serem. Potrzebujemy: 3 jajka Warzywa: pomidor, avokado, rukola, papryka. 3 plastry koziego sera. 1 łyżeczka masła. Płaska

Chrupiące pieczywo na kolorowo.

Chrupiące pieczywo na kolorowo. To jest ten dzień, kiedy po weekendzie mamy przepych jedzenia i sięgamy po pieczywo. W dzisiejszym wydaniu, podaję:

Komentarze

Witaj na blogu

Mój znak zodiaku to BYK, i we mnie płynie bycza krew, zatem nie przez przypadek nazwa bloga to Bull’s blood. Ponad to bycza krew to zdrowotne wino, które niejednemu z nas pomoże.

Polub mnie na Facebooku

Instagram