Chrupiące pieczywo z pesto bazyliowym i dodatkami.

Chrupiące pieczywo z pesto bazyliowym i dodatkami.

Potrzebujemy

  • Kilka sztuk zapiekanego pieczywa. (Użyłam chlebka żytniego).
  • 3 łyżki pesto bazyliowego. (Wykonałam zgodnie z przepisem: https://bullsblood.pl/2019/06/17/pesto-bazyliowe/).
  • Opakowanie sera camembert.
  • Kilka plasterków dobrej kiełbaski podsuszanej.
  • 1 pomidor.
  • Przyprawy: sól, pieprz.
  • Kilka listków świeżej bazylii.

Działamy:

  • Jeżeli pieczywo nie jest chrupiące należy go zapiec.
  • Na pieczywo wykładamy pesto.
  • Następnie wykładamy kiełbaskę, ser oraz plasterki pomidora.
  • Doprawiamy według własnego uznania.
  • Przed podaniem dodajemy kilka listków świeżej bazylii.

Świetnie smakuje kiedy pieczywo jest jeszcze ciepłe.

Więcej przepisów na chrupiące pieczywo, znajdziecie w poniższym linku:
https://bullsblood.pl/?s=pieczywo

Enjoy!

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Podobne posty

Chlorek magnezu i jego moc.

Chlorek magnezu i jego moc. Magnez to jeden z najcenniejszych pierwiastków naszego organizmu. Znajduje się niemalże we wszystkich komórkach. Zatem jest on

Komentarze

Witaj na blogu

Mój znak zodiaku to BYK, i we mnie płynie bycza krew, zatem nie przez przypadek nazwa bloga to Bull’s blood. Ponad to bycza krew to zdrowotne wino, które niejednemu z nas pomoże.

Polub mnie na Facebooku

Instagram