Ciasto z gruszkami zakopanymi w serze.

Ciasto z gruszkami zakopanymi w serze.

Potrzebujemy:

  • 2 szklanki mąki (użyłam mąki kukurydzianej, ryżowej, ziemniaczanej oraz gryczanej białej).
  • 4 gruszki.
  • 150 gram masła.
  • 100 gram cukru (użyłam stewię).
  • 4 jajka.
  • Kilka sztuk rodzynek.
  • 200 ml śmietany słodkiej 30%.
  • 200 gram serka homogenizowanego.
  • 1 łyżeczka startej skórki cytryny.

Działamy:

  • Śmietanę łączymy z serkiem homogenizowanym, startą skórką cytryny, cukrem oraz jajkami.
  • Miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
  • Gruszki obieramy, przecinamy na pół i wykrawamy gniazda nasienne.
  • Każdą gruszkę nacinamy po zewnętrznej stronie.
  • W szczeliny gdzie nie gdzie wkładamy rodzynki.
  • Mąkę, masło oraz dwie łyżki cukry zagniatamy na kształt kuli.
  • Naczynie do tarty (22 cm) smarujemy masłem.
  • Wykładamy ciasto plus ponakłuwać widelcem.
  • Masę serową wykładamy na ciasto.
  • Układamy gruszki.
  • Pieczemy w temperaturze 180C przez około 35 minut.
  • Po ostygnięciu, ciasto wkładamy na 1 godzinę do lodówki.

Ciasto z gruszkami zakopanymi w serze jest już gotowe!

Enjoy!

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Podobne posty

Risotto z owocami (egzotyczne)

Risotto z owocami (egzotyczne) Potrzebujemy: 1 banan. Całe mango. 1 marakuja. Kilka sztuk owoców kaki. Garść pokrojonego świeżego ananasa, arbuza i melona.

Pancakes z foremek

Pancakes z foremek Czego sie nie robi aby dzieci wszystko jadły. Przetestowany sposób na smażenie pancakes z kształtnych foremek. Potrzebujemy: 1 szklanka

Komentarze

Witaj na blogu

Mój znak zodiaku to BYK, i we mnie płynie bycza krew, zatem nie przez przypadek nazwa bloga to Bull’s blood. Ponad to bycza krew to zdrowotne wino, które niejednemu z nas pomoże.

Polub mnie na Facebooku

Instagram