Czekoladowe muffinki z czereśniami

Czekoladowe muffinki z czereśniami

To bardzo prosty i szybki przepis na mokre muffinki. Wierzch muffinek można wyłożyć niemalże wszystkim. Polecam serdecznie

Potrzebujemy:

  • 300 g mąki (użyłam mąkę kukurydzianą oraz jaglaną)
  • 3/4 szklanki  cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • Dwa jajka
  • 3 łyżki kakao
  • 150 ml gazowanej wody mineralnej
  • Pół szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Świeże czereśnie

Działamy:

  • Łączymy ze sobą wszystkie składniki suche. Mieszamy.
  • W odrębnej miseczce łączymy składniki mokre. Dokładnie mieszamy.
  • Wymieszane składniki suche łączymy z wymieszanymi składnikami mokrymi. Całość dokładnie mieszamy.
  • Gotowe ciasto przelewamy po brzegi do papilotek (używam silikonowych).
  • Na wierzch wykładamy połówki czereśni.
  • Pieczemy w temperaturze 180 C, przez blisko 20 minut.
  • Czekoladowe muffinki z czereśnią, przed podaniem można polać dodatkowo czekoladą, posypać cukrem pudrem lub lukrem.

Enjoy!

Polecam również przepis na piernikowe muffinki z czekoladą w środku:

https://bullsblood.pl/muffinki-piernikowe-z-czekolada-w-srodku/

Muffinki piernikowe z czekoladą w środku.

 

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Podobne posty

Rolada ze śmietaną i borówkami

Rolada ze śmietaną i borówkami Potrzebujemy: Ciasto: 5 jajek 100 gram mąk (użyłam ziemniaczanej oraz bezglutenowej) Pół szklanki cukru (użyłam stewię) 2

Owoce z kaszą a kuskus

Owoce z kaszą a kuskus Potrzebujemy: 1 szklankę sypkiej kaszy kuskus 2 szklanki mleka (użyłam mleka migdałowego) Owoce Odrobina miodu Działamy: Kaszę

Komentarze

Witaj na blogu

Mój znak zodiaku to BYK, i we mnie płynie bycza krew, zatem nie przez przypadek nazwa bloga to Bull’s blood. Ponad to bycza krew to zdrowotne wino, które niejednemu z nas pomoże.

Polub mnie na Facebooku

Instagram