Domowe monte

Potrzebujemy:

  • 1 woreczek ugotowanej kaszy jaglanej. (Pamiętaj przed ugotowaniem należy trzykrotnie przepłukać kaszę oraz wyjąć z woreczka).
  • 3 łyżki masła orzechowego. Użyłam z orzechów ziemnych bez soli i cukru.
  • 100 ml napoju migdałowego.
  • 3 łyżki ksylotilu.
  • 2 łyżki miodu.
  • 100 g serka homogenizowanego waniliowego.
  • 2 łyżki kakao (użyłam karobu).

Działamy:

  • Kaszę gotujemy przez około 35 minut.
  • Kiedy kasza będzie już dobra i wsiąknie woda, wówczas dodajemy resztę składników.
  • Mieszamy i blendujemy na gładką masę.

Domowe monte dobrze smakuje ze śmietaną, z jogurtem naturalnym oraz orzechami.

Z podanej ilości powstały mi dwa pucharki deseru.

Enjoy!

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Podobne posty

Placki twarogowe

Potrzebujemy: 200 g sera twarogowego 3 jajka 1 łyżka cukru waniliowego lub odrobina przyprawy waniliowej 2 płaskie łyżki cukru (użyłam ksylitol) 3

Koktajl szpinakowy z acerolą

Potrzebujemy: Dwie garście szpinaku Jedną dojrzałą gruszkę (miękką) ½ banana 2 łyżeczki sproszkowanej aceroli 1 szklanka wody Opcjonalnie kilka truskawek Działamy: Owoce

Filet w sosie z gorgonzoli.

Filet w sosie gorgonzola. Aromatyczny sos z gorgonzoli, to szybka propozycja na smaczny obiad.  Podawać z ryżem i świeżymi warzywami.  Potrzebujemy: 2

Komentarze

Witaj na blogu

Mój znak zodiaku to BYK, i we mnie płynie bycza krew, zatem nie przez przypadek nazwa bloga to Bull’s blood. Ponad to bycza krew to zdrowotne wino, które niejednemu z nas pomoże.

Polub mnie na Facebooku

Instagram