Kaszotto z dynią na bulionie

Kaszotto z dynią na bulionie

Potrzebujemy:

  • 2 szklanki ugotowanej kaszy pęczak.
  • 300 gram świeżej dyni
  • 2 szklanki bulionu rosołowego.
  • 3 łyżki serka mascarpone.
  • Przyprawy: suszony tymianek, oregano, bazylia, kurkuma, sól oraz pieprz.
  • Oliwa z oliwek.
  • 2 ząbki czosnku.
  • 1 cebula.

Działamy:

  • Kaszę gotujemy.
  • Dynie kroimy na mniejsze kawałki.
  • Podsmażamy na patelni wysmarowanej oliwą z oliwek przez około 10 minut.
  • Dodajemy pokrojoną cebulkę.
  • Przeciskamy przez praskę dwa ząbki czosnku.
  • Wlewamy bulion i doprawiamy według własnego uznania.
  • Prużymy kolejne kilka minut.
  • Przed końcem dodajemy serek mascarpone.
  • Mieszamy aby składniki połączyły się ze sobą.
  • Na koniec wsypujemy ugotowaną kaszę.
  • Kaszotto z dynią na bulionie przed podaniem można posypać natką pietruszki.
Więcej propozycji na kaszotto, znajdziecie poniżej:

https://bullsblood.pl/?s=kaszotto

Enjoy!

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Podobne posty

Paluchy serowe z ciasta francuskiego.

Paluchy serowe z ciasta francuskiego. Szybka przekąska i na kolację i do pracy czy nawet szkoły. Uwielbiana przez dzieci. Potrzebujemy: 1 płat

Muffiny owsiane a’la marokańskie

Muffiny owsiane a’la marokańskie To najbardziej zaskakujące danie jakie kiedykolwiek robiłam. Duża ilość kurkumy ze słodkimi owocami, dała orientalny smak. Potrzebujemy: 2

Komentarze

Witaj na blogu

Mój znak zodiaku to BYK, i we mnie płynie bycza krew, zatem nie przez przypadek nazwa bloga to Bull’s blood. Ponad to bycza krew to zdrowotne wino, które niejednemu z nas pomoże.

Polub mnie na Facebooku

Instagram