Makaron spaghetti z pesto szpinakowym.

Makaron spaghetti z pesto szpinakowym.

Tuż po pesto bazyliowym to moja ulubiona wersja pesto. To także szybka i prosta pozycja na smaczny i zdrowy obiad. Do tego dobry ser i poezja smaku. Spróbujcie koniecznie. 

Potrzebujemy:

  • Dwie duże garście świeżego szpinaku
  • Garść orzechów włoskich
  • 1 mniejszy ząbek czosnku
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • Kilka kulek mozzarelli baby
  • 100 gram startego sera parmezan
  • Opakowanie makaronu spaghetti (użyłam makaronu pełnoziarnistego)
  • Świeżą bazylię
  • Sól, pieprz (opcjonalnie)

Działamy:

  • W pierwszej kolejności wykonujemy pesto: W kielichu blendera, miksujemy szpinak, orzechy,ser i czosnek z oliwą z oliwek.
  • Makaron, gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta.
  • Ugotowany makaron mieszamy z pesto szpinakowym.
  • Doprawiamy według własnego uznania.
  • Gotowy makaron spaghetti z pesto szpinakowym posypujemy startym parmezanem.
  • Przed podaniem można dodać kilka kulek mozzarelli oraz świeżego pomidora.

Polecam również przepis na makaron z pesto bazyliowym:

https://bullsblood.pl/2019/07/30/makaron-z-pesto-bazyliowym/

Makaron z pesto bazyliowym

Enjoy!

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Podobne posty

Sałatka z jarmużem, figami, ricottą, avokado

Sałatka z jarmużem, figami, ricottą, avokado, jajkiem oraz kiełkami. Potrzebujemy: Większą garść świeżych liści jarmużu (bez łodyg). Garść kiełek rzodkiewki. 1/2 avokado.

Komentarze

Witaj na blogu

Mój znak zodiaku to BYK, i we mnie płynie bycza krew, zatem nie przez przypadek nazwa bloga to Bull’s blood. Ponad to bycza krew to zdrowotne wino, które niejednemu z nas pomoże.

Polub mnie na Facebooku

Instagram