Makaron z warzywami

Potrzebujemy:

  • Opakowanie makaronu (Użyłam makaronu kukurydzianego).
  • Mieszanka warzyw (kukurydza, seler, ziemniak, brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, cebula, czosnek).
  • Szklanka bulionu.
  • Świeże zioła: bazylia, oregano, majeranek, tymianek.
  • Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma.
  • 100 ml, słodkiej śmietany.

Działamy:

  • Makaron gotujemy al dente według zaleceń producenta.
  • Warzywa, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i również gotujemy al dente.
  • Na rozgrzanej patelni wykładamy cebulę drobno pokrojoną.
  • Przeciskamy ząbek czosnku.
  • Dodajemy warzywa i łączymy składniki.
  • Wlewamy szklankę bulionu.
  • Prużymy 2 minutki.
  • Dodajemy śmietanę i doprawiamy ziołami oraz przyprawami według własnego uznania.
  • Prużymy kolejne 2 minutki.
  • Przed podaniem danie można posypać suszonymi ziołami.

Enjoy!.

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Podobne posty

Tiramisu w 10 minut.

Tiramisu w 10 minut. To ulubiony deser prawdziwej kobiety.  Można zrobić jeszcze szybszą wersję tiramisu, wówczas wystarczy ubić śmietanę z serkiem mascarpone

Paluchy serowe z ciasta francuskiego.

Paluchy serowe z ciasta francuskiego. Szybka przekąska i na kolację i do pracy czy nawet szkoły. Uwielbiana przez dzieci. Potrzebujemy: 1 płat

Komentarze

Witaj na blogu

Mój znak zodiaku to BYK, i we mnie płynie bycza krew, zatem nie przez przypadek nazwa bloga to Bull’s blood. Ponad to bycza krew to zdrowotne wino, które niejednemu z nas pomoże.

Polub mnie na Facebooku

Instagram