Potrzebujemy:
- Opakowanie makaronu (Użyłam makaronu kukurydzianego).
- Mieszanka warzyw (kukurydza, seler, ziemniak, brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, cebula, czosnek).
- Szklanka bulionu.
- Świeże zioła: bazylia, oregano, majeranek, tymianek.
- Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma.
- 100 ml, słodkiej śmietany.
Działamy:
- Makaron gotujemy al dente według zaleceń producenta.
- Warzywa, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i również gotujemy al dente.
- Na rozgrzanej patelni wykładamy cebulę drobno pokrojoną.
- Przeciskamy ząbek czosnku.
- Dodajemy warzywa i łączymy składniki.
- Wlewamy szklankę bulionu.
- Prużymy 2 minutki.
- Dodajemy śmietanę i doprawiamy ziołami oraz przyprawami według własnego uznania.
- Prużymy kolejne 2 minutki.
- Przed podaniem danie można posypać suszonymi ziołami.
Enjoy!.