Paluchy serowe z ciasta francuskiego.

Paluchy serowe z ciasta francuskiego.

Szybka przekąska i na kolację i do pracy czy nawet szkoły.

Uwielbiana przez dzieci.

Potrzebujemy:

  • 1 płat ciasta francuskiego.
  • 200 gram dobrego sera.
  • Przyprawy: ziała prowansalskie, tymianek, rozmaryn.

Działamy:

  • Płat ciasta francuskiego wykładamy na blat.
  • Na połowę ciasta wykładamy starty ser na dużym oczku tarki.
  • Doprawiamy według własnego uznania.
  • Zamykamy ciasto francuskie.
  • Za pomocą noża wykrawamy paski o szerokości ok. 6 cm.
  • Każdy pasek zakręcamy dwa razy.
  • Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Smarujemy białkiem w celu uzyskania ładnego koloru (dodatkowo można posypać sezamem).
  • Pieczemy w temperaturze 180 przez około 15 minut.
  • Paluchy serowe z ciasta francuskiego przed podaniem możemy polać sosem czosnkowym lub ketchupem.

Więcej inspiracji na ciasto francuskie znajdziecie poniżej:

https://bullsblood.pl/?s=ciasto+francuskie

Enjoy!

 

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Podobne posty

Owsianka po królewsku

Potrzebujemy: 2 szklanki płatków owsianych. 2 szklanka gorącego napoju migdałowego (opcjonalnie można użyć mleka). 2 łyżki płatków migdałów. 2 łyżki nasion słonecznika.

Śliwki pod kruszonką

Potrzebujemy: Dwie garście śliwek 1/2 szklanki mąki (użyłam mąki kukurydzianej oraz ryżowej) 3 łyżki masła 3 łyżki cukru 1/2 szklanki błyskawicznych płatków

Borówka czy jagody leśne. Które lepsze?

Borówka czy jagody leśne. Które lepsze? Jedzenie owoców jagodowych to jeden z najlepszych sposobów, aby dostarczyć moc cennych witamin, minerałów czy antyoksydantów

Komentarze

Witaj na blogu

Mój znak zodiaku to BYK, i we mnie płynie bycza krew, zatem nie przez przypadek nazwa bloga to Bull’s blood. Ponad to bycza krew to zdrowotne wino, które niejednemu z nas pomoże.

Polub mnie na Facebooku

Instagram