Pancakes z foremek

Pancakes z foremek

Czego sie nie robi aby dzieci wszystko jadły. Przetestowany sposób na smażenie pancakes z kształtnych foremek.

Potrzebujemy:

  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • 1/2 szklanka mąki jaglanej
  • 1 pełna szklanka kefiru lub maślanki
  • 1 jajko
  • 4 łyżki cukru (ja używam ksylitol)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (używam bezglutenowego)
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • odrobina soli himalajskiej
  • 5 łyżek oliwy z oliwek

Działamy:

  • Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
  • Miksować do uzyskania gęstej konsysencji.
  • Jeżeli ciasto będzie zbyt gęste, dodaj odrobinę mleka.
  • Jeżeli ciasto będzie zbyt rzadkie, dodaj odrobinę mąki.
  • Na patelnię wysmarowana oliwą z oliwek wykładamy foremki. Każdą z nich zalewamy ciastem.
  • Podsmażamy na mniejszym ogniu do czasu kiedy placki nabiorą złotego koloru.

Pancakes z foremek podawać ze świeżymi owocami, z masłem orzechowym, z dobrym miodem, z syropem klonowym czy tak zwyczajnie z cukrem pudrem.

Enjoy!

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Podobne posty

Owsianko- jaglanka z owocami i masłem orzechowym

Potrzebujemy: 3 łyżki masła orzechowego (użyłam z orzechów laskowych). 4 łyżki płatków owsianych. 4 łyżki płatków jaglanych. Ulubione owoce. Orzechy laskowe (opcjonalnie

Makaron z cukinii z gorgonzolą

Potrzebujemy: 2 mniejsze cukinie 200 gram dobrej szybki drobiowej. (Opcjonalniej można użyć boczku) 1 opakowanie słodkiej śmietany 1 opakowanie sera gorgonzola (znajdziesz

Komentarze

Witaj na blogu

Mój znak zodiaku to BYK, i we mnie płynie bycza krew, zatem nie przez przypadek nazwa bloga to Bull’s blood. Ponad to bycza krew to zdrowotne wino, które niejednemu z nas pomoże.

Polub mnie na Facebooku

Instagram