Zapiekane bataty z figami i serem Brie.

Zapiekane bataty z figami i serem Brie.

Potrzebujemy:

  • 3 bataty.
  • Opakowanie sera Brie.
  • 2 figi.
  • 100 gram sera ricotta.
  • Zioła prowansalskie.
  • 2 łyżki sosu czosnkowego.
  • Kilka listków świeżej bazylii.

Działamy:

  • Bataty delikatnie obieramy i kroimy w plastry.
  • Ser Brie kroimy w plastry i wykładamy na pokrojone bataty.
  • Następnie kładziemy pokrojone w plastry figi.
  • Na wierzch wykładamy po jednej łyżeczce ricotty.
  • Doprawiamy ziołami prowansalskimi.
  • Zapiekamy w temperaturze 180 C przez około 15 minut.
  • Przed podaniem dodajemy kilka listków świeżej bazylii.
  • Zapiekane bataty z figami i serem Brie polewamy sosem czosnkowym.

Więcej propozycji na przystawki znajdziecie poniżej:
https://bullsblood.pl/category/bycze-przepisy/przekaska/

Enjoy!

 

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Podobne posty

Makaron z warzywami

Potrzebujemy: Opakowanie makaronu (Użyłam makaronu kukurydzianego). Mieszanka warzyw (kukurydza, seler, ziemniak, brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, cebula, czosnek). Szklanka bulionu. Świeże zioła: bazylia,

Chlebek bananowy

Potrzebujemy: 3 dojrzałe banany 1 i 1/2 szklanki mąki (użyłam orkiszowej, jaglanej oraz 3 łyżki mąki z ciecierzycy) 70 gram masła roztopionego

Komentarze

Witaj na blogu

Mój znak zodiaku to BYK, i we mnie płynie bycza krew, zatem nie przez przypadek nazwa bloga to Bull’s blood. Ponad to bycza krew to zdrowotne wino, które niejednemu z nas pomoże.

Polub mnie na Facebooku

Instagram