Sernik na zimno z malinami

Sernik na zimno z malinami

To puszysty i delikatny w smaku serniczek. Jeden z najlepszych jaki jadłam w wersji na zimno. Polecam serdecznie.

Potrzebujemy:

  • 400 g malin
  • 1 opakowanie galaretki malinowej
  • Opakowanie biszkoptów (użyłam bezglutenowych)
  • 100 ml mleka
  • Opakowanie 200 ml śmietanki 30%
  • 2 łyżki żelatyny spożywczej
  • 200 g cukru pudru
  • 1 kg twarogu sernikowego

Działamy:

  • W pierwszej kolejności wykonujemy mus malinowy. 200 ml wody doprowadzamy do wrzenia, po czym rozpuszczamy jedną galaretkę malinową. Dokładnie mieszamy aż galaretka w całości się rozpuści.
  • Po delikatnym ostygnięciu, dodajemy 150 g malin. Blendujemy na gładką masę i odkładamy do całkowitego ostygnięcia.
  • Mleko zagotowujemy i rozpuszczamy żelatynę.
  • Śmietankę wraz z cukrem pudrem ubijamy na sztywną masę.
  • Do ubitej śmietanki dodajemy łyżkami twaróg cały czas miksując.
  • Dodajemy ciepłe mleko wraz z rozpuszczoną żelatyną. Całość jeszcze chwilkę miksujemy.
  • Na koniec wsypujemy resztę malin i mieszamy łyżką.
  • Dno tortownicy wykładamy biszkoptami, po czym wlewamy gotową masę serową z malinami.
  • Ciasto na około pół godziny przekładamy do lodówki.
  • Po tym czasie wylewamy na wierzch mus malinowy i ponownie na minimum 3 godziny odkładamy do lodówki.
  • Sernik na zimno z malinami jest już gotowy. Przed podaniem można polać ciepłym sosem czekoladowym (rozpuszczoną czekoladą).

Na jesienny czas polecam również do kawy sernik dyniowy. Przepis znajdziecie poniżej:

https://bullsblood.pl/dyniowy-sernik/

Dyniowy sernik

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Podobne posty

Sałatka z ciecierzycą a’la turecka

Sałatka z ciecierzycą a’la turecka Potrzebujemy: 4 szklanki ugotowanej ciecierzycy. 1 papryka. 1 ząbek czosnku. 2 mniejsze pomidory. Dwa jajka. 2 łyżki

Piernikowy sernik

Piernikowy sernik Potrzebujemy: 1 kg zmielonego twarogu sernikowego 300 g pierniczków (Najlepsze są te korzenne, użyłam pierniczków z firmy TAGO) 100 g

Przystawka, nadziewane figi.

Przystawka, nadziewane figi. Potrzebujemy: Kilka sztuk świeżej figi. Szybki, kilka plastrów Ser Brie Garść włoskich orzechów. Kilka listków świeżej bazylii. Działamy: Figi

Komentarze

Witaj na blogu

Mój znak zodiaku to BYK, i we mnie płynie bycza krew, zatem nie przez przypadek nazwa bloga to Bull’s blood. Ponad to bycza krew to zdrowotne wino, które niejednemu z nas pomoże.

Polub mnie na Facebooku

Instagram