Śliwki pod kruszonką

Potrzebujemy:

  • Dwie garście śliwek
  • 1/2 szklanki mąki (użyłam mąki kukurydzianej oraz ryżowej)
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki błyskawicznych płatków owsianych.
  • 1/2 szklanki wody
  • Cynamon

Działamy:

  • Śliwki obieramy z pestek.
  • Do obranych śliwek dodajemy cynamon około 2 łyżeczek
  • Dolewamy wodę i całość mieszamy.
  • Masło, cukier oraz mąkę rozcieramy rękoma. Tak aby powstała krucha masa.
  • Naczynie do tarty o wymiarach  ok 22 cm, smarujemy masłem.
  • Na dno wykładamy płatki owsiane.
  • Następnie wykładamy śliwki i wierzch posypujemy kruszonką.
  • Wkładamy do nagrzanego piekarnika w temperaturze 180C.
  • Pieczemy przez około 30-40 minut.
  • Wierzch powinien się zarumienić.
  • Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Enjoy!

 

Udostępnij:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Podobne posty

Cyfrowe dzieci, jak wychowywać.

Wyzwanie XXI wieku to zapanować nad tym, w jaki sposób dzieci korzystają z mediów cyfrowych. Gadżety i aplikacje są wszędzie, zawładnęły naszym

Ryż z musem malinowym

Potrzebujemy: Szklanka ryżu. Dwie szklanki mleka. 2 łyżki słodziwa (miód, syrop daktylowy, ksylitol, stewia). Dwie garście malin. Działamy: Ryż zalewamy mlekiem i

Dotykaj natury

Dotykaj natury Każdego dnia dotykaj natury, a poprawisz krążenie, będziesz trzymać formę a przede wszystkim poprawisz nastrój. Dobroczynne mikroby zasiedlające nasze jelita,

Komentarze

Witaj na blogu

Mój znak zodiaku to BYK, i we mnie płynie bycza krew, zatem nie przez przypadek nazwa bloga to Bull’s blood. Ponad to bycza krew to zdrowotne wino, które niejednemu z nas pomoże.

Polub mnie na Facebooku

Instagram